KRISTUS NOUSI KUOLLEISTA!

Tulkaa kaikki uskovaiset, kumartaen kunnioittakaamme Kristuksen pyhää ylösnousemusta, sillä katso ristin kautta tuli ilo kaikkeen maailmaan.” 

Ei ainoastaan Pääsiäisjuhla, vaan koko elämämme tulee olla Kristuksen ylösnousemuksen ylistystä. Sanan syvimmässä mielessä ylistämme pyhää ylösnousemusta silloin, kun koko olemuksemme osoittaa uskoa siihen, että Herramme elää ja että Hän on meidän elämämme Valtias, jolle olemme kuuliaiset ja jonka Kirkosta etsimme elämäämme voimaa, lohtua ja viisautta. 

Pääsiäisilo tuli ristin kautta maailmaan ja sen tähden kumartaen kunnioitamme Kristuksen ylösnousemusta. Risti on rakkauden voitto vihasta, hyvän voitto pahasta, kuuliaisuuden voitto synnistä ja elämän voitto kuolemasta. Olkoon se kaikkea tätä myös omassa elämässämme ja joka paikassa missä teemme työtä ja palvelemme. Valmistakoon pääsiäisen sanoma meitä kaikkia uudistunein mielin ja uudella innolla elämään niin, että ylistäisimme kaikessa ylösnoussutta Vapahtajaa ja tervehtisimme toinen toistamme sanoen: ”Kristus nousi kuolleista! – Totisesti nousi!” 

Valoisaa Kristuksen ylösnousemusjuhlaa toivottaen ja siunaten 

                               Arseni 

          Kuopion ja Karjalan metropoliitta 

          Lintulan Luostarin Ystävät ry:n puheenjohtaja 

Kuvat: Metropoliitta Arseni