Lintula-tapahtuma Kuopiossa

Igumenia Mikaela ja nunna Ksenia olivat läsnä Kuopion Pyhän Nikolaoksen katedraalissa 16. lokakuuta 2022 järjestetyssä Lintula-tapahtumassa. Liturgian toimittivat Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja metropoliitta Panteleimon isä Johannes Hätisen ja Isä Jyrki Härkösen avustamina.

Liturgian jälkeen nautittiin kuopiolaisten Lintulan ystävien valmistama keittolounas ja kakkukahvit. Igumenia Mikaela toi terveiset luostarista, kertoi kuulumisia ja muistutti talkoolaisten ja ystävien tarpeellisuudesta luostarille. Metropoliitta Arseni, Lintulan Luostarin Ystävät ry:n puheenjohtaja, kertoi lyhyesti yhdistyksen historiasta ja tämän hetken toiminnasta sekä jäsenlehdestä ja internett-sivuista. Innostavan puheensa jälkeen hän saikin kirjoittaa 14 uuden ystävän yhteystiedot ylös jäsenlehden postitusta varten. Nunna Ksenia kertoi julkaisutoiminnasta. Tämä vuosi on ollut merkityksellinen koska vuoden aikana on ilmestynyt peräti kaksi julkaisua, Marina igumeniamme sekä Nunna Kristodulin Päiväkirjat.

Seurakuntasalissa oli pieni myyntipöytä, jossa oli myynnissä luostarin kaksi uusinta julkaisua sekä vuoden 2023 seinäkalenteri ja muita luostarin tuotteita. Arpajaisten pienenä onnettarena toimi Aleksandra. Hän kiikutti myös arpajaisvoitot onnellisille voittajille. Lämminhenkisessä tilaisuudessa kohtasivat niin uudet kuin vanhatkin Lintulan ystävät. Tilaisuus päättyi Ehtooveisuun.