KRISTUS SYNTYY – KIITTÄKÄÄ!

Evankeliumissa kuvataan, kuinka ”tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heillä ei ollut tilaa majapaikassa.” (Luuk. 2:6-7) Kertomus Kristuksen syntymästä piirtää eteemme kuvan levolle käyneestä Mariasta ja seimessä makaavasta vastasyntyneestä Jeesus -lapsesta sekä mietteisiin vaipuneesta Joosef Kihlatusta.


Jouluyön pyhässä tapahtumassa on jotain niin suurta, ettemme voi sitä käsittää. Profeetta Jesajan ennustus: ”Neitsyt tuli raskaaksi ja synnytti pojan” (Jes. 7:14) kävi silloin toteen. Jouluyönä seimessä lepää neitsytäidin poika, joka on Kaikkivaltias Jumala, lihaksi tullut Pyhän Kolminaisuuden toinen persoona. Kristuksen syntymässä näkymätön ja käsittämätön iankaikkinen Jumala tuli meidän kaltaiseksemme ihmiseksi. Hän tuli ihmiseksi opettaakseen meitä, näyttääkseen meille pelastuksen tien ja avatakseen suljettuna olleen paratiisin portin. Elämme kalenterivuoden loppua ja on paikallaan osoittaa kiitos kaikille Teille, jotka olette kuluneena vuonna antaneet apuanne ja tukeanne Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostarille. Pandemia on paljastanut, kuinka arvaamatonta elämä voi olla. Mutta se on myös paljastanut Teidän syvän rakkautenne luostaria kohtaan, jossa päivittäin rukoillaan sen hyväntekijöiden ja koko maailman puolesta.


Suokoon luolassa syntynyt ja seimessä maannut Kristus Jumala kaikille Lintulan Luostarin Ystävät ry:n jäsenille ja Pyhän Kolminaisuuden luostarin ystäville terveyttä, kaikessa hyvässä menestystä ja siunattua juhla-aikaa sekä hyvää uutta vuotta 2021.

Arseni

Kuopion ja Karjalan metropoliitta

Lintulan Luostarin Ystävät ry:n puheenjohtaja