Kristuksen syntymäjuhlana 2023

Jouluaaton ehtoonjälkeisessä palveluksessa veisataan: ”Meidän kanssamme on Jumala! Tietäkää kansat ja alistukaa, sillä meidän kanssamme on Jumala.”
Luolassa syntynyt ja seimessä maannut Jeesus lapsukainen julistaa, että Jumala on meidän kanssamme. Kristuksen syntymän myötä valkeus tuli pimeyden keskelle. Meidän Herramme ja Vapahtajamme syntymäjuhla todistaa vuodesta toiseen, aina uudestaan, että Jumala on meidän kanssamme.
Voimme kuitenkin kysyä, olemmeko me Jumalan kanssa? Saako vastasyntynyt Vapahtaja sydämessämme paikan, että siellä vallitsisi rakkaus ja ilo? Suokoon Kristus Jumala, että kauttamme jumalallinen rakkaus ja ilo välittyisivät lähimmäisiemme elämään tässä sotien ja ristiriitojen täyttämässä maailmassa.
Kristuksen syntymäjuhlana ajattelen erityisellä lämmöllä kaikkia teitä Lintulan Luostarin Ystävät ry:n jäseniä. Osa teistä on vasta yhdistykseen liittyneitä, mutta suurin joukko kuitenkin jo vuosikymmenet luostarin toimintaa monin eri tavoin tukeneita. Antakoon vastasyntynyt Kristus Jumala teille apua ja voimaa, että jaksaisitte myös pian alkavana uutena vuotena 2024 tukea Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostaria.

Metropoliitta Arseni