Kaksi juhlaa Lintulassa

Uudet kirkonkellot kutsuivat 14. kesäkuuta pyhän Johannes Kronstadtilaisen kanonisointipäivänä viettämään sekä luostarin portin tuntumassa sijaitsevan pienen tsasounan temppelijuhlaa että Pyhän Kolminaisuuden luostarin 75-vuotista toimintaa Heinäveden Palokissa. Arkkimandriitta Andreas toimitti juhlapäivän liturgian luostarin kirkossa ja vedenpyhityksen pyhän Johannes Kronstadtilaisen tsasounan edessä. 

Kirkkokahveilla kuultiin miesäänellä vahvistettua kuoroa, joka lauloi Pyhiinvaeltajien lauluja -kirjasta äiti Ksenian sanoittaman Lintulan laulun. Juhlassa pitämässään puheessa isä Andreas kertoi luostarin asettumisesta Palokin kylään, sekä 1700 vuotta vanhasta luostariliikkeestä. Hän kehotti katsomaan ulos ikkunasta kaunista luontoa ja toivoi, että kaivoshanke ei etene Heinävedellä.

Heinäveden kunnan tervehdyksen juhlaan toi kunnanjohtaja Maarika Kasonen. Hän kertoi, että Heinävesi tunnetaan luostarikuntana ja sen matkailullinen merkitys on suuri. Luostarin muuri rajaa kilvoittelulle pyhitetyn alueen, jossa rauha, hengellisyys ja pysähtyminen tulee vastaan luonnostaan. Kiire jää portin ulkopuolelle.