Arkkimandriitta Andreas Lintulan papiksi

KP Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni siunasi arkkimandriitta Andreaksen Pyhän Kolminaisuuden luostarin papiksi ja rippi-isäksi Palokin Lintulassa sunnuntaina 30. tammikuuta toimittamassaan liturgiassa. Isä Andreas tuli arkkimandriitta Hermanin avuksi Lintulaan vuoden 2018 helmikuussa, toimi sen jälkeen vuoden Kuopion seurakunnan pohjoisen alueen pappina Iisalmessa ja palasi takaisin Pyhän Kolminaisuuden luostariin helmikuussa 2020.

Papillinen työ Lintulassa käsittää ympäri vuoden päivittäiset aamu- ja ehtoopalveluksen sekä lauantaiden, sunnuntaiden ja suurten juhlien liturgiapalveluksen. Liturgioita toimitetaan myös pienempinä juhlapäivinä ja sisariston merkkipäivinä. Kesäaika toimitetaan lisäksi joka keskiviikko klo 6.00 alkava varhaisliturgia.

Sunnuntai- ja juhlapäivien liturgioissa arkkimandriitta Andreas pitää opetuspuheen ja perjantaina aamupalveluksen päätteeksi lyhyen vapaamuotoisen puheen. Perjantain puhe käsittää opetuksellisia ajatuksia teemalla ”mitä mietin tänään”. Mikäli sisariston ruokailussa on talkoolaisia tai pyhiinvaeltajia, pitää isä Andreas siellä aamukahvilla puheen, jossa palauttaa kuulijoiden mieleen, mitä liturgian evankeliumitekstistä seuraa käytännössä, mitä se tarkoittaa aikamme kristityn elämässä. Joskus puhe on ääneen pohdintaa päivän pyhien muistosta tai liittyy kirkkovuoden kiertoon.

Toivotamme Pyhän Kolminaisuuden luostarin papiksi ja rippi-isäksi siunatulle arkkimandriitta Andreakselle pelastusta, terveyttä, voimia työhön ja Kolmiyhteisen Jumalan siunausta.

Valokuva: Kaj Appelberg