Tietoa luostarista

Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari on ortodoksinen nunnaluostari, joka toimii Heinävedellä Palokin kylässä. Luostarin kirkossa toimitetaan jumalanpalvelukset aamuin illoin. Toimeentulonsa sisaristo saa kirkkokynttilöiden eli tuohusten valmistamisesta ja kesäkaudella matkailusta. Lisäksi luostarissa käännetään ja kirjoitetaan hengellistä kirjallisuutta ja maalataan ikoneita.

Luostarin johtaja on igumenia Mikaela.

Luostarin kirkko on päivittäin avoinna vierailijoille.

Muut yhteystiedot löytyvät tästä sekä eri alasivuilta.

Kivennavalta Palokkiin

Lintulan luostari perustettiin alun perin v.1895 Karjalan kannakselle Kivennavan pitäjään. Luostari oli suurimmillaan ennen Suomen itsenäistymistä, jolloin sisaria oli yli 60. Sota lopetti luostarin toiminnan v. 1939 ja sisaristo evakuoitiin Sisä-Suomeen. Valtaosa luostarin omaisuudesta jäi Kivennavalle tai tuhoutui sodassa.

Vuonna 1946 Lintulan sisaristo muutti Heinävedelle Palokin kylään, Koskijärven kartanon maille. Tuolloin luostarin elinkeinona oli maatalous. Nykyisin luostari saa toimeentulonsa matkailusta, kirjallisuuden julkaisusta, tuohusten valmistamisesta omassa kynttilätehtaassaan sekä yrttipajan tuotannosta.

Lintulan luostari valmistaa ortodoksisissa kirkoissa käytettävät tuohukset.